RSS
Facebook
TWITTER
Instagram

DONUTES COFFEE & CAKE, KOTA DAMANSARA

DONUTES COFFEE & CAKE, KOTA DAMANSARA

Tengah-tengah malam kadang-kadang datang la napsu nak kopi-kopi or air panas-panas. Nak ke McD, macam bosan and senantiasa penuh. Kalau ke mamak, bising and susah nak enjoy apa yang kita makan or minum. Jadi, bila terbuntu dengan perasaan feeling mengada-ngada macam tu, mula la terfikir pasal cafe… [ Baca seterusnya >> ]

REVIEW TV SERIES : AMERICAN GODS

REVIEW TV SERIES : AMERICAN GODS

Review TV Series kali ini membawa sebuah TV Series bertemakan konsep fiction dan fantasi iaitu American Gods. Menceritakan tentang dewa-dewa lama dan makhluk mistik yang sedang membuat persiapan untuk berlawan dengan dewa-dewa baru yang hidup di kalangan manusia pada zaman moden. Diadaptasi dari novel yang menggunakan… [ Baca seterusnya >> ]

REVIEW TV SERIES : UNBREAKABLE KIMMY SCHMIDT (NETFLIX)

REVIEW TV SERIES : UNBREAKABLE KIMMY SCHMIDT (NETFLIX)

Netflix. Dah biasa dengar kan Netflix tu apa? Biasa dengar tak Netflix and Chill? Well, itu merupakan trend terbaru jika anda miliki siaran streaming berbayar tersebut. Selain menghidangkan beratus-ratus filem, Netflix juga menerbitkan series original yang bagi saya hebat-hebat belaka. Untuk review TV Series kali… [ Baca seterusnya >> ]


TV SERIES : 13 REASONS WHY

TV SERIES : 13 REASONS WHY

Review TV Series kali ini membawa sebuah series yang menggemparkan dunia dengan mesej yang berat dan perlu diberi perhatian. 13 Reasons Why merupakan original series yang meletakkan isu bunuh diri sebagai mesej yang perlu penonton fahami dan ianya bukanlah sesuatu isu yang ringan yang boleh… [ Baca seterusnya >> ]

REVIEW WONDER WOMAN : MENGANGKAT SUPERHERO DARI KALANGAN WANITA

REVIEW WONDER WOMAN : MENGANGKAT SUPERHERO DARI KALANGAN WANITA

Kebiasaannya hero sering diangkat dari kalangan lelaki dan kita juga selalu dihidangkan sama ada di kaca tv mahupun pawagam tentang dominasi lelaki sebagai ketua mahu pun penyelamat. Wonder Woman merupakan filem yang diadaptasi dari komik keluaran DC dan kita sedia maklum bahawa Wonder Woman mula… [ Baca seterusnya >> ]

REVIEW FILEM  ALIEN : COVENANT

REVIEW FILEM ALIEN : COVENANT

Franchise Alien kini kembali dengan sequel terbaru bertajuk Alien : Covenant. Sebuah sequal kepada Prometheus dan merupakan prequel kepada Alien, Aliens, Alien 3 dan Alien : Ressuraction. Masih diterajui oleh pelopor franchise Alien, Ridley Scott selaku pengarah, menghidangkan kisah tentang apa yang berlaku kepada Dr. Elizabeth… [ Baca seterusnya >> ]


TV SERIES : RIVERDALE

TV SERIES : RIVERDALE

Review tv series kali ini saya ingin perkenalkan series yang bergenre misteri keluaran CW (tv network di Amerika) yang bertajuk Riverdale. Mula ditayangkan di Amerika pada 26 Januari 2017, series ini telah menerima sambutan dan kritikan positif daripada penonton. Watak-watak di dalam filem ini di ambil dari karakter-karakter komik Archie dan diadaptasi… [ Baca seterusnya >> ]

VCR : CAFE HIPSTERUDDIN DAN INSTAGRAM WORTHY

VCR : CAFE HIPSTERUDDIN DAN INSTAGRAM WORTHY

During weekend time spend masa dengan family kat MyTown dan Ikea Cheras, mak bertanya nak terus balik ke? Tak nak kopi-kopi dulu ke? Tak sangka mak pun dah macam kami yang muda-mudi, tak mahu pulang awal dan wajib mengopi sebelum balik rumah. Time mak nak kopi-kopi… [ Baca seterusnya >> ]

REVIEW GET OUT : ANTARA ISU PERKAUMAN DAN KEPERCAYAAN

REVIEW GET OUT : ANTARA ISU PERKAUMAN DAN KEPERCAYAAN

Sebagai peminat cerita seram/thriller, Get Out berjaya menarik minat saya kerana terlalu banyak orang bercerita tentang kejayaan filem ini, especially jalan cerita yang unpredictable. Hanya berlandaskan respond dari orang ramai khususnya dari artis-artis Hollywood, saya pun rasa sangat teruja untuk menonton filem ini tanpa melihat… [ Baca seterusnya >> ]


REVIEW GUARDIANS OF THE GALAXY VOL.2 : ANOTHER SEQUEL YANG CLICHE?

REVIEW GUARDIANS OF THE GALAXY VOL.2 : ANOTHER SEQUEL YANG CLICHE?

Guardians of The Galaxy Vol. 2. merupakan antara filem yang amat dinantikan oleh saya. Sejak menonton Vol 1 di pawagam beberapa tahun lepas, perasaan hype dan kagum mula menguasai diri. Lawak yang gila awesome bersahaja dan bagaimana karakter yang mempunyai latar belakang jenayah, dapat disatukan… [ Baca seterusnya >> ]

Mahu mendapatkan perkembangan artikel terkini melalui e-mel? Langgan di bawah: