RSS
Facebook
Instagram


PLAT DU JOUR CYBERJAYA : PROMOSI SET RAMADAN BERBALOI!

PLAT DU JOUR CYBERJAYA : PROMOSI SET RAMADAN BERBALOI!

Ramadan tiba, Ramadan tiba. Yes! Ramadan tiba! Bulan Ramadan merupakan bulan yang paling dinantikan oleh para Muslim dan Muslimah. Selain beramal ibadat extra, bulan Ramadan juga dikenali dengan kepusuan mencari lokasi untuk berbuka. Tapi, rata-rata restoran yang menyediakan hidangan buffet mahu pun set, mesti melebihi… [ Baca seterusnya >> ]

NASI AYAM HAINAN ORIGINAL IPOH, TAMARIND SQUARE, CYBERJAYA

NASI AYAM HAINAN ORIGINAL IPOH, TAMARIND SQUARE, CYBERJAYA

Pernah tak rasa jemu dan bosan makan di cafe hipstur dan inginkan something local yang authentic? Ada membayangkan nasi ayam yang isi bersih, segar, manis disiram dengan sos special, sup yang enak dimakan dengan nasi yang terasa lemak-lemak? Jika anda di Cyberjaya atau pun sekitar… [ Baca seterusnya >> ]

PASTRIBELLA BAKESHOP : SYURGA KEK DI TAMARIND SQUARE

PASTRIBELLA BAKESHOP : SYURGA KEK DI TAMARIND SQUARE

I hate to admit this! Saya bukanlah peminat cake. Lagi-lagi bila umur kian meningkat ni, dessert bukanlah jadi pilihan, malahan susah nak habiskan a slice of cake. But for the sake of nak care material untuk next AG post, rasa terdetik di hati, why not… [ Baca seterusnya >> ]


SVART CAFE

SVART CAFE

Pada suatu hari, saya dan kawan saya plan untuk lepak sebab lama tak jumpa dan cadang nak makan kat our favourite restoran in Cyberjaya. Malangnya waktu kami tiba, restoran tersebut penuh dan dengan hampanya hajat kami tidak tercapai. Then tiba-tiba teringat there’s one cafe selang… [ Baca seterusnya >> ]

W KUALA LUMPUR

W KUALA LUMPUR

Excited! Yes! Sangat teruja bila dapat peluang untuk stay di W Kuala Lumpur. Boleh dikatakan sebuah hotel baru dan facing Menara Bekembar Petronas, my inner insta-demon mula berteriak tidak sabar. As you know, W rata-rata mengenengahkan konsep modern, chic dan seni, jadi apa yang W… [ Baca seterusnya >> ]

GLAZE EATERY – RESTAURAN MESRA DOMPET!

GLAZE EATERY – RESTAURAN MESRA DOMPET!

Setiap orang mesti ada ‘port’ favourite untuk chill, makan dan mencuci mata kan? Well, bagi kita ada 1 restauran di kawasan Cyberjaya yang kita masih setia kunjungi tiap-tiap bulan. Tak kira la sorang-sorang or berteman, restauran ini memang menjadi tempat wajib kita melepak. Selain hidangan… [ Baca seterusnya >> ]


KUNDANG STESEN

KUNDANG STESEN

Kundang, mungkin ada dikalangan anda yang tidak familiar dengan tempat bernama Kundang, mari nak beri pencerahan sedikit mengenai Kundang. Ye, selain Kundang sedap dimakan, Kundang juga nama sebuah tempat dimana lokasinya berdekatan dengan wilayah Rawang dan Sungai Buloh. Jadi jika anda dah alang-alang berdekatan dengan… [ Baca seterusnya >> ]

W BANGKOK

W BANGKOK

Hurm, nak duduk kat mana ye kalau kat Bangkok dimana tak terlalu sesak, tapi public transport and 7-Eleven dokek je hanya berjarak few catwalk dari hotel? W Bangkok jawapannya! Oh, actually selama ni duduk takde pun fikir nak cari lokasi stratergik sangat. Cuma bila stay… [ Baca seterusnya >> ]

THE SPA AT ROYAL ORCHID SHERATON, BANGKOK

THE SPA AT ROYAL ORCHID SHERATON, BANGKOK

Kalau ke Bangkok or wherever dekat Thailand tak sah kalau kita tak pergi massage. Thailand sangat terkenal dengan kepakaran tukang urut mereka yang rata-rata sangat terlatih dan merupakan antara tarikan utama di dalam sektor pelancongan Thailand. Jika anda berjalan di kawasan bandar, boleh dikatakan hampir… [ Baca seterusnya >> ]


SEAFOOD SENSATION BUFFET AT TEMPTATION – RENAISSANCE KUALA LUMPUR

SEAFOOD SENSATION BUFFET AT TEMPTATION – RENAISSANCE KUALA LUMPUR

Segala macam juadah ada di sini. Tema pelbagai yang pasti menggoncang nafsu makan anda. Seafood Sesation at Temptation di Renaissance Kuala Lumpur menyajikan pelbagai juadah seafood yang pasti check-all-the-boxes bagi peminat seafood. Yes, main attraction di Seafood Sensation at Temptation mestilah seafood, tetapi itu tidak… [ Baca seterusnya >> ]

Mahu mendapatkan perkembangan artikel terkini melalui e-mel? Langgan di bawah:

Loading