RSS
Facebook
Instagram


W BANGKOK

W BANGKOK

Hurm, nak duduk kat mana ye kalau kat Bangkok dimana tak terlalu sesak, tapi public transport and 7-Eleven dokek je hanya berjarak few catwalk dari hotel? W Bangkok jawapannya! Oh, actually selama ni duduk takde pun fikir nak cari lokasi stratergik sangat. Cuma bila stay… [ Baca seterusnya >> ]

THE SPA AT ROYAL ORCHID SHERATON, BANGKOK

THE SPA AT ROYAL ORCHID SHERATON, BANGKOK

Kalau ke Bangkok or wherever dekat Thailand tak sah kalau kita tak pergi massage. Thailand sangat terkenal dengan kepakaran tukang urut mereka yang rata-rata sangat terlatih dan merupakan antara tarikan utama di dalam sektor pelancongan Thailand. Jika anda berjalan di kawasan bandar, boleh dikatakan hampir… [ Baca seterusnya >> ]

SEAFOOD SENSATION BUFFET AT TEMPTATION – RENAISSANCE KUALA LUMPUR

SEAFOOD SENSATION BUFFET AT TEMPTATION – RENAISSANCE KUALA LUMPUR

Segala macam juadah ada di sini. Tema pelbagai yang pasti menggoncang nafsu makan anda. Seafood Sesation at Temptation di Renaissance Kuala Lumpur menyajikan pelbagai juadah seafood yang pasti check-all-the-boxes bagi peminat seafood. Yes, main attraction di Seafood Sensation at Temptation mestilah seafood, tetapi itu tidak… [ Baca seterusnya >> ]


SPIDER-MAN : FAR FROM HOME REVIEW – IS SPIDEY THE NEXT IRON MAN?

SPIDER-MAN : FAR FROM HOME REVIEW – IS SPIDEY THE NEXT IRON MAN?

Selepas fenomena Avenger : Endgame hampir ke penghujungnya, Spider-Man : Far From Home mula menyusul di pawagam seluruh dunia. SMFFH banyak diperkatakan sebagai filem yang penting bagi peminat MCU kerana ia merupakan filem terakhir bagi penutup fasa 4 MCU dan juga punyai penjelasan mengenai persoalan… [ Baca seterusnya >> ]

AVENGERS : ENDGAME BRING BACK EVENT. BEBALOI ATAU HANYA GIMIK?

AVENGERS : ENDGAME BRING BACK EVENT. BEBALOI ATAU HANYA GIMIK?

Wahai peminat Marvel Studios. Assemble! Di sini saya akan curahkan pendapat jujur tentang Avengers : Endgame Bring Back Event, Berbaloi ke tidak? Perlukah anda berpusu-pusu beratur panjang semata hadap lagi 3 jam untuk tonton extra footage? Berbaloikah berhabis belasan ringgit untuk klip 6 minit? Alright,… [ Baca seterusnya >> ]

Sunday Brunch : Feast, Royal Orchid Sheraton Bangkok – Lubuk Seafood Segar!

Sunday Brunch : Feast, Royal Orchid Sheraton Bangkok – Lubuk Seafood Segar!

Guys! Pernah tak jalan-jalan dekat Bangkok then terfikir, ‘Hurmm, bajet ada lebih, teringin seafood buffet yang fresh. Tapi kat mana ye nak cari ek?’ Usah gusar, Sunday Brunch di Feast, Royal Orchid Sheraton (ROS) terdapat pelbagai jenis seafood yang fresh and yang tak pernah ada… [ Baca seterusnya >> ]


AWAS! DENGAN SATU PANGGILAN TELEFON, ANDA MUNGKIN BOLEH ‘POKAI’

AWAS! DENGAN SATU PANGGILAN TELEFON, ANDA MUNGKIN BOLEH ‘POKAI’

Zaman teknologi canggih ni, pelbagai modus operandi yang wujud bagi sesetengah orang untuk mengaut ‘duit haram’ demi cepat kaya. Ini bukan lagi zaman kita ‘sesama kaum’ atau ‘sesama agama’ kerana percayalah, kita sedang hidup di zaman orang sanggup lakukan apa jua untuk mengaut keuntungan. Berdasarkan… [ Baca seterusnya >> ]

THOR RAGNAROK : TIDAK SEMPURNA TETAPI SEQUEL THOR YANG TERBAIK

THOR RAGNAROK : TIDAK SEMPURNA TETAPI SEQUEL THOR YANG TERBAIK

Bagi peminat superhero God of Thunder, Thor sudah pasti tidak sabar untuk melekat di panggung wayang bagi melihat superhero sado kesukaan anda beraksi. Adakah Thor Ragnarok mengecewakan seperti 2 filem sebelum ini? Penuh aksi ke tidak? LE SYNOPSIS Selepas beberapa peperangan dan kekecohan berpunca dari… [ Baca seterusnya >> ]

INGIN TRAVEL KE BANGKOK? BERIKUT MERUPAKAN TIPS PENTING YANG ANDA WAJIB TAHU

INGIN TRAVEL KE BANGKOK? BERIKUT MERUPAKAN TIPS PENTING YANG ANDA WAJIB TAHU

Bagi sesiapa yang gemarkan shopping pakaian yang trendy tetapi murah pasti menggemari Bangkok. Bangkok merupakan bandar syurga kepada penggemar shopping, urutan tradisional Thai dan juga street food. Jika sesiapa yang pernah melancong ke Bangkok, pasti anda akan mudah jatuh cinta dengan penduduknya yang ramah dan… [ Baca seterusnya >> ]


REVIEW FILEM : IT

REVIEW FILEM : IT

Bagi penggemar filem seram, IT pasti menarik perhatian anda. Dari trailer yang dikeluarkan, pasti membuatkan anda rasa terpanggil untuk menjejaki kaki anda ke pawagam. IT merupakan sebuah filem diadaptasi dari sebuah novel yang menggunakan judul tajuk yang sama. Pernah menemui penonton di dalam versi mini-series di… [ Baca seterusnya >> ]

Mahu mendapatkan perkembangan artikel terkini melalui e-mel? Langgan di bawah: