RSS
Facebook
TWITTER
Instagram


Sunday Brunch : Feast, Royal Orchid Sheraton Bangkok – Lubuk Seafood Segar!

Sunday Brunch : Feast, Royal Orchid Sheraton Bangkok – Lubuk Seafood Segar!

Guys! Pernah tak jalan-jalan dekat Bangkok then terfikir, ‘Hurmm, bajet ada lebih, teringin seafood buffet yang fresh. Tapi kat mana ye nak cari ek?’ Usah gusar, Sunday Brunch di Feast, Royal Orchid Sheraton (ROS) terdapat pelbagai jenis seafood yang fresh and yang tak pernah ada… [ Baca seterusnya >> ]

AWAS! DENGAN SATU PANGGILAN TELEFON, ANDA MUNGKIN BOLEH ‘POKAI’

AWAS! DENGAN SATU PANGGILAN TELEFON, ANDA MUNGKIN BOLEH ‘POKAI’

Zaman teknologi canggih ni, pelbagai modus operandi yang wujud bagi sesetengah orang untuk mengaut ‘duit haram’ demi cepat kaya. Ini bukan lagi zaman kita ‘sesama kaum’ atau ‘sesama agama’ kerana percayalah, kita sedang hidup di zaman orang sanggup lakukan apa jua untuk mengaut keuntungan. Berdasarkan… [ Baca seterusnya >> ]

THOR RAGNAROK : TIDAK SEMPURNA TETAPI SEQUEL THOR YANG TERBAIK

THOR RAGNAROK : TIDAK SEMPURNA TETAPI SEQUEL THOR YANG TERBAIK

Bagi peminat superhero God of Thunder, Thor sudah pasti tidak sabar untuk melekat di panggung wayang bagi melihat superhero sado kesukaan anda beraksi. Adakah Thor Ragnarok mengecewakan seperti 2 filem sebelum ini? Penuh aksi ke tidak? LE SYNOPSIS Selepas beberapa peperangan dan kekecohan berpunca dari… [ Baca seterusnya >> ]


INGIN TRAVEL KE BANGKOK? BERIKUT MERUPAKAN TIPS PENTING YANG ANDA WAJIB TAHU

INGIN TRAVEL KE BANGKOK? BERIKUT MERUPAKAN TIPS PENTING YANG ANDA WAJIB TAHU

Bagi sesiapa yang gemarkan shopping pakaian yang trendy tetapi murah pasti menggemari Bangkok. Bangkok merupakan bandar syurga kepada penggemar shopping, urutan tradisional Thai dan juga street food. Jika sesiapa yang pernah melancong ke Bangkok, pasti anda akan mudah jatuh cinta dengan penduduknya yang ramah dan… [ Baca seterusnya >> ]

REVIEW FILEM : IT

REVIEW FILEM : IT

Bagi penggemar filem seram, IT pasti menarik perhatian anda. Dari trailer yang dikeluarkan, pasti membuatkan anda rasa terpanggil untuk menjejaki kaki anda ke pawagam. IT merupakan sebuah filem diadaptasi dari sebuah novel yang menggunakan judul tajuk yang sama. Pernah menemui penonton di dalam versi mini-series di… [ Baca seterusnya >> ]

AIRBNB : INVITO HOTEL SUITES, KUALA LUMPUR

AIRBNB : INVITO HOTEL SUITES, KUALA LUMPUR

A week before raya hari tu my mom tiba-tiba ad menyatakan hasrat nak rasa duduk di condo mewah yang siap ada gym and view cantik. Maka me and my bro pun memulakan tinjauan condo yang murah untuk didiami seramai 6 orang via Airbnb. So sebabkan ni… [ Baca seterusnya >> ]


REVIEW FILEM : SPIDERMAN HOMECOMING

REVIEW FILEM : SPIDERMAN HOMECOMING

Spiderman : Homecoming merupakan reboot yang kedua untuk filem superhero Spiderman. Yang menariknya reboot kali ini, pihak Sony melonggarkan hak filem Spiderman kepada Marvel kerana kegagalan siri The Amzing Spiderman 1 & 2. Selepas kelonggaran hak diberikan kepada Marvel, Spiderman kali ini dianggap seolah telah pulang… [ Baca seterusnya >> ]

DONUTES COFFEE & CAKE, KOTA DAMANSARA

DONUTES COFFEE & CAKE, KOTA DAMANSARA

Tengah-tengah malam kadang-kadang datang la napsu nak kopi-kopi or air panas-panas. Nak ke McD, macam bosan and senantiasa penuh. Kalau ke mamak, bising and susah nak enjoy apa yang kita makan or minum. Jadi, bila terbuntu dengan perasaan feeling mengada-ngada macam tu, mula la terfikir pasal cafe… [ Baca seterusnya >> ]

REVIEW TV SERIES : AMERICAN GODS

REVIEW TV SERIES : AMERICAN GODS

Review TV Series kali ini membawa sebuah TV Series bertemakan konsep fiction dan fantasi iaitu American Gods. Menceritakan tentang dewa-dewa lama dan makhluk mistik yang sedang membuat persiapan untuk berlawan dengan dewa-dewa baru yang hidup di kalangan manusia pada zaman moden. Diadaptasi dari novel yang menggunakan… [ Baca seterusnya >> ]


REVIEW TV SERIES : UNBREAKABLE KIMMY SCHMIDT (NETFLIX)

REVIEW TV SERIES : UNBREAKABLE KIMMY SCHMIDT (NETFLIX)

Netflix. Dah biasa dengar kan Netflix tu apa? Biasa dengar tak Netflix and Chill? Well, itu merupakan trend terbaru jika anda miliki siaran streaming berbayar tersebut. Selain menghidangkan beratus-ratus filem, Netflix juga menerbitkan series original yang bagi saya hebat-hebat belaka. Untuk review TV Series kali… [ Baca seterusnya >> ]

Mahu mendapatkan perkembangan artikel terkini melalui e-mel? Langgan di bawah: