RSS
Follow by Email
Facebook
Instagram

Artikel-artikel Terkini

REVIEW FILEM  ALIEN : COVENANT

REVIEW FILEM ALIEN : COVENANT

Franchise Alien kini kembali dengan sequel terbaru bertajuk Alien : Covenant. Sebuah sequal kepada Prometheus dan merupakan prequel kepada Alien, Aliens, Alien 3 dan Alien : Ressuraction. Masih diterajui oleh pelopor franchise Alien, Ridley Scott selaku pengarah, menghidangkan kisah tentang apa yang berlaku kepada Dr. Elizabeth […]

TV SERIES : RIVERDALE

TV SERIES : RIVERDALE

Review tv series kali ini saya ingin perkenalkan series yang bergenre misteri keluaran CW (tv network di Amerika) yang bertajuk Riverdale. Mula ditayangkan di Amerika pada 26 Januari 2017, series ini telah menerima sambutan dan kritikan positif daripada penonton. Watak-watak di dalam filem ini di ambil dari karakter-karakter komik Archie dan diadaptasi […]

VCR : CAFE HIPSTERUDDIN DAN INSTAGRAM WORTHY

VCR : CAFE HIPSTERUDDIN DAN INSTAGRAM WORTHY

During weekend time spend masa dengan family kat MyTown dan Ikea Cheras, mak bertanya nak terus balik ke? Tak nak kopi-kopi dulu ke? Tak sangka mak pun dah macam kami yang muda-mudi, tak mahu pulang awal dan wajib mengopi sebelum balik rumah. Time mak nak kopi-kopi […]

REVIEW GET OUT : ANTARA ISU PERKAUMAN DAN KEPERCAYAAN

REVIEW GET OUT : ANTARA ISU PERKAUMAN DAN KEPERCAYAAN

Sebagai peminat cerita seram/thriller, Get Out berjaya menarik minat saya kerana terlalu banyak orang bercerita tentang kejayaan filem ini, especially jalan cerita yang unpredictable. Hanya berlandaskan respond dari orang ramai khususnya dari artis-artis Hollywood, saya pun rasa sangat teruja untuk menonton filem ini tanpa melihat […]

REVIEW GUARDIANS OF THE GALAXY VOL.2 : ANOTHER SEQUEL YANG CLICHE?

REVIEW GUARDIANS OF THE GALAXY VOL.2 : ANOTHER SEQUEL YANG CLICHE?

Guardians of The Galaxy Vol. 2. merupakan antara filem yang amat dinantikan oleh saya. Sejak menonton Vol 1 di pawagam beberapa tahun lepas, perasaan hype dan kagum mula menguasai diri. Lawak yang gila awesome bersahaja dan bagaimana karakter yang mempunyai latar belakang jenayah, dapat disatukan […]

RESTAURAN SAMBAL HIJAU : LUBUK MAKAN MALAM TERBARU IN TOWN (EDISI KECUR AIR LIUR)

RESTAURAN SAMBAL HIJAU : LUBUK MAKAN MALAM TERBARU IN TOWN (EDISI KECUR AIR LIUR)

Seringkali terimpikan bubur, tapi bila cuba masak sendiri hangus periuk sebab tidak mahir menyukat air, beras dan bermain api? Seringkali terimpikan pelbagai lauk, nak pergi pasar malas, siang ikan tidak reti, apa entah lagi nak memasak lauk grand-grand?  Ya, itulah 1001 masalah yang kita hadapi, lagi-lagi bagi mereka […]

BUNTU TIDAK TAHU NAK BERI APA? NAH SENARAI HADIAH UNTUK DIBERIKAN PADA PENGANTIN

BUNTU TIDAK TAHU NAK BERI APA? NAH SENARAI HADIAH UNTUK DIBERIKAN PADA PENGANTIN

Setiap kali diundang ke majlis perkahwinan tidak kira lah daripada sahabat atau pun saudara mara, pasti akan membuatkan anda buntu, tidak tahu untuk berikan hadiah apa. Rasa was-was akan muncul, dan anda akan mula panic, tak bagi rasa bersalah. Kalau nak bagi pula, nak bagi apa? Jangan […]

10 PERANGAI MANUSIA ZAMAN BATU YANG BOLEH DI JUMPAI DI DALAM PAWAGAM

10 PERANGAI MANUSIA ZAMAN BATU YANG BOLEH DI JUMPAI DI DALAM PAWAGAM

Bagi mereka yang menggemari menonton filem di pawagam, pasti akan berdepan dengan manusia yang membuatkan kita hilang fokus dan mula hilang sabar. Mementingkan diri dan tidak beretika. Berikut merupakan ciri-ciri mereka yang tidak bertamadun di pawagam :   1) ACAH-ACAH BUTA / BISU / BIMBO  […]

REVIEW FILEM : GHOST IN THE SHELL

REVIEW FILEM : GHOST IN THE SHELL

Ghost In The Shell merupakan filem yang diadaptasi ke versi live-action dari manga dan anime Jepun. Filem ini juga dihujani kontroversi seperti Power Rangers dan Beauty and The Beast. Tetapi kontroversinya berlainan isu dan hanya terjadi di luar negara. Isu whitewash atau racism melanda filem […]


REVIEW FILEM : BEAUTY AND THE BEAST, MAGIS DAN KONTROVERSI

REVIEW FILEM : BEAUTY AND THE BEAST, MAGIS DAN KONTROVERSI

Beauty and The Beast merupakan salah satu filem iconic Disney’s Princesses dan telah ditonton oleh hampir semua 80’s dan 90’s babies. Kini Disney telah mengadaptasi filem animasi tersebut ke versi live action. Namun, selepas pihak Disney mengesahkan terdapat karakter ‘gay’ di dalam filem tersebut, berlaku […]