RSS
Follow by Email
Facebook
Instagram

Category: Makan-Makan

DONUTES COFFEE & CAKE, KOTA DAMANSARA

DONUTES COFFEE & CAKE, KOTA DAMANSARA

Tengah-tengah malam kadang-kadang datang la napsu nak kopi-kopi or air panas-panas. Nak ke McD, macam bosan and senantiasa penuh. Kalau ke mamak, bising and susah nak enjoy apa yang kita makan or minum. Jadi, bila terbuntu dengan perasaan feeling mengada-ngada macam tu, mula la terfikir pasal cafe […]

VCR : CAFE HIPSTERUDDIN DAN INSTAGRAM WORTHY

VCR : CAFE HIPSTERUDDIN DAN INSTAGRAM WORTHY

During weekend time spend masa dengan family kat MyTown dan Ikea Cheras, mak bertanya nak terus balik ke? Tak nak kopi-kopi dulu ke? Tak sangka mak pun dah macam kami yang muda-mudi, tak mahu pulang awal dan wajib mengopi sebelum balik rumah. Time mak nak kopi-kopi […]

RESTAURAN SAMBAL HIJAU : LUBUK MAKAN MALAM TERBARU IN TOWN (EDISI KECUR AIR LIUR)

RESTAURAN SAMBAL HIJAU : LUBUK MAKAN MALAM TERBARU IN TOWN (EDISI KECUR AIR LIUR)

Seringkali terimpikan bubur, tapi bila cuba masak sendiri hangus periuk sebab tidak mahir menyukat air, beras dan bermain api? Seringkali terimpikan pelbagai lauk, nak pergi pasar malas, siang ikan tidak reti, apa entah lagi nak memasak lauk grand-grand?  Ya, itulah 1001 masalah yang kita hadapi, lagi-lagi bagi mereka […]

THE PLATED, IOI PUTRAJAYA

THE PLATED, IOI PUTRAJAYA

The Plated by Pinky Brothers merupakan sebuah restauran yang menghidangkan makanan berkonsepkan Western, Italy dan Local Fusion. Terletak di tingkat 2 bersebelahan dengan Boat Noodle, pelbagai hidangan dari makanan hingga lah ke air yang unik disediakan.   Dibuka sekitar 2016, The Plated menyediakan hiasan dalaman yang […]

FESTIVAL MAKANAN ANTARABANGSA PUTRAJAYA 2017 : ORIGINAL THAI FOOD

FESTIVAL MAKANAN ANTARABANGSA PUTRAJAYA 2017 : ORIGINAL THAI FOOD

Bagi penggemar makanan Thai khususnya kepada mereka yang familiar dengan street food di Thailand, jangan lepaskan peluang untuk menikmati pelbagai juadah yang dibawa dari negara jiran. Bermula 27 Februari hingga 8 Mac 2017, segala macam dari negara Thailand ada di Presint 14, Putrajaya. Dari makanan, […]

BAWAL POWER SEMPOI, CYBERJAYA

BAWAL POWER SEMPOI, CYBERJAYA

Sejak kerja kat Putrajaya kalau tak ngadap makan dekat cafe office, mesti Alamanda. Tak Alamanda mesti KFC Dengkil. Lama-lama buntu kepala saya dengan member-member nak makan mana. Nak makan have-have (makanan mahal-mahal) tapi tengah bulan, tak gaji lagi. Hewhewhew. Then tiba-tiba one day terdengar cerita tentang […]

[MAKAN-MAKAN] RESTORAN SAMBAL HIJAU, SUNGAI PENCHALA

[MAKAN-MAKAN] RESTORAN SAMBAL HIJAU, SUNGAI PENCHALA

Sejak hidup di zaman acah-acah hipster, acah-acah diet ni, susah benar nak jumpa masakan authentic Melayu. Kalau jumpa pun kebanyakan masak ala kadar, rasa cukup-cukup makan, makanan dihidang tidak bersih dan harga tak berbaloi. Sebab dah jemu sangat selera acah-acah hipster, so teringat kawan mak […]

[MAKAN-MAKAN] BOAT NOODLE

[MAKAN-MAKAN] BOAT NOODLE

Nowadays, petang-petang lepas office hour mesti hujan. Al maklumlah hujan je perut start memberontak. Lapa memanjang. Nak makan something yang ringan-ringan sebab dah nak malam kan? Makan KFC nanti rasa berdosa pulak dekat badan sendiri. Haha. So me and my friends decided untuk makan dekat […]

[MAKAN-MAKAN] THE GARAGE KL (TGKL)

[MAKAN-MAKAN] THE GARAGE KL (TGKL)

Pernah dengar tentang The Garage KL? Rasa rata-rata mesti pernah dengar tapi tak pernah stop by kan? Maybe antara yang tak pernah datang akan terfikir mahal ke kedai tu? makanan apa je yang mereka sediakan? parking ada ke tak?  Well ini lah fungsi kami untuk […]